Fire Works Villa / TTArchitects

first_img Kurashiki Structural Planning Ltd, Seiji Kimura, Nami Kondou, Masako Notohara Save this picture!© Kei Sugino+ 13 Share CopyAbout this officeTTArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMatsuyamaJapanPublished on August 27, 2015Cite: “Fire Works Villa / TTArchitects” 27 Aug 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan Year:  Architects: TTArchitects Area Area of this architecture project Landscape Gardener:Souzoen, Hidemasa TakadaGeneral Constructors:Fujizokei, HIroshi YamauchiArchitect In Charge:Teruki Takayoshi, Kumiko YamaguchiCity:MatsuyamaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kei SuginoRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. It has achieved the maiximum area and the height. The site is located in the residential area near the city area of Matsuyama City.There are two main requests from the client, one is to have all the living space on the sunny second floor, and the other is to be able to watch the fireworks in summer.Save this picture!© Kei SuginoTo ensure the second floor area, we first considered the size of the building by building-to-land ratio. Keeping waste to less than 1%, we planned the building to become the maximum area. Also the client demanded to have all the LDK, bedrooms, and bathrooms to be faced to the garden, we placed the wooden terrace to the south side, and the garden built in wellhole style from the first floor on the north side and laid the living room between them.Save this picture!Second Floor PlanThe rooftop can be reached by outdoor stairs on north side garden. To be able to watch the fireworks, we calculated the height of the building by the regulation for the height of buildings and achieved the best height. Within the regulation, the plan has being utilized to the maximum.Save this picture!© Kei SuginoProject gallerySee allShow lessExhibition: What Moves Us? Le Corbusier & Asger Jorn in Art and ArchitectureEventGIVEAWAY: Win Tickets for the RISING Conference September in CopenhagenArchitecture News Share Fire Works Villa / TTArchitects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/772587/fire-works-villa-ttarchitects Clipboard Houses Area:  124 m² Area:  124 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Matsuyama, Japancenter_img ArchDaily 2014 2014 photographs:  Kei SuginoPhotographs:  Kei Sugino Structural Consultants: Year:  Projects Fire Works Villa / TTArchitectsSave this projectSaveFire Works Villa / TTArchitects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/772587/fire-works-villa-ttarchitects Clipboard Photographs “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Tags