Llewellyn House / studioplusthree

first_img “COPY” Projects Architects: studioplusthree Area Area of this architecture project “COPY” Acoustic Consultant: Photographs Area:  125 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794860/llewellyn-house-studioplusthree Clipboard ArchDaily Acoustic Logic CopyAbout this officestudioplusthreeOfficeFollowProductsSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionMarrickvilleAustraliaPublished on September 12, 2016Cite: “Llewellyn House / studioplusthree” 12 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Llewellyn House / studioplusthreeSave this projectSaveLlewellyn House / studioplusthree Manufacturers: Alspec, Tongue n Groove, Maximum 2015 Harrison and Morris Consultancy Photographs:  Brett Boardman Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses Structural Engineer: City:MarrickvilleCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Brett BoardmanRecommended ProductsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. Working in the context of the renewal of a derelict urban heritage property, the approach to this project began with considerations of typology, density and affordability. Key to this was the appropriate adaptation of a Federation-style cottage into a home for two musicians that allowed for future flexibility, and that made the most of its constraints both of site and budget. The result is the transformation of a derelict property into an open, light-filled home for two musicians.Save this picture!© Brett BoardmanThe starting point was a dilapidated, water-damaged house containing a warren of dark and uninhabitable rooms. The rear portion was demolished to provide a series of open living spaces in its place.Save this picture!Ground Floor PlanLocated in an area undergoing rapid renewal, the design takes advantage of the detached cottage typology. The narrow side alley, common to this type but often neglected, offered an opportunity to extend the living area to create a lightwell and wall garden, allowing light to penetrate deep within the centre of the house.Save this picture!© Brett BoardmanThe route through the house was conceived as a journey of changing light, colour and materiality. Original Federation interiors have been restored in crisp white, whilst new elements are introduced in a restrained palette of dark timber, steel and porcelain. A contrast of light and dark materiality is used to knit together old and new.Save this picture!ConceptThis duality continues in various material combinations. In the kitchen, natural materials are contrasted with the manufactured; such as French-polished timber veneers in combination with crisp, large-format porcelain sheets.Save this picture!© Brett BoardmanIn the living room, bespoke joinery exploits the depth of recycled brick walls, creating pockets of storage along the edges of the tightly constrained site. Flush finishes form continuous planes from inside to out, creating one large living space that expands to fill the outdoor side alley.Save this picture!© Brett BoardmanThese new living spaces are open to the outdoors, yet tempered from the strong northern sun by the depth of a black steel awning, detailed so that it appears to float over the rear timber deck. In a minimal and modern interpretation of a traditional verandah, its glossy surface reflects the garden into the house.Save this picture!ModelThe dialogue between old and new continues by contrasting the roughness of aged, dry pressed recycled bricks, with glossy black steel. It is a project united by contrast – rustic and slick, thin yet massive, dark and bright.Save this picture!© Brett BoardmanProject gallerySee allShow lessHouse in Kugayama / miCo.Selected ProjectsSantiago Calatrava’s Oculus Opens to the Sky in Remembrance of 9/11Architecture News Share Save this picture!© Brett Boardman+ 15 Share Llewellyn House / studioplusthree Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794860/llewellyn-house-studioplusthree Clipboard CopyHouses, Extension•Marrickville, Australia Australialast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Tags