Cumberland weeHouse / Alchemy Architects

first_imgCopyAbout this officeAlchemy ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCumberlandUnited StatesPublished on September 19, 2018Cite: “Cumberland weeHouse / Alchemy Architects” 19 Sep 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCoffee tablesFlexformCoffee Table – GipsyCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemWoodSculptformTimber Battens in Double Bay HouseStonesCosentinoSilestone and Dekton in Villa OmniaBricksNelissenInner Wall Bricks – LückingPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsAir Facade PanelsWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsEducational ApplicationsFastmount®Hidden Panel Fastener at Massey UniversitySealants / ProtectorsTOPCRETMicro-Coating – Baxab®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/900356/cumberland-weehouse-alchemy-architects Clipboard United States “COPY” Houses ArchDaily Photographs:  Geoffrey Warner Save this picture!© Geoffrey WarnerText description provided by the architects. The Cumberland weeHouse is a year-round lakeside retreat for a family of four and their guests. The sloped, wooded lot provides a foil for the weeHouse’s elegant, horizontal form, its strong, overhanging roof, and the accompanying lakeside walkway. The basement level walk-out leads directly to the lake and includes two bedrooms, a bathroom, and a flex living/sleeping space with a cozy, wood-lined sleeping alcove.Save this picture!© Geoffrey WarnerRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodBruagBalcony BalustradesThe “tower” provides a staircase, main floor entry and storage, 1st and 2nd floor bathrooms, and is topped off with a sleeping loft and roof deck overlooking the shoreline. The tower is sheathed vertically, accentuating its height and position within the trees. A spacious deck, wrapping around two sides, extends the living areas into the outside, making the most of a floor-to-ceiling window wall.Save this picture!© Geoffrey WarnerSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Geoffrey WarnerAn attached, screen porch merges with the deck and provides a comfortable, protected dining and conversation space. The open kitchen/living area, a half-bath, the master bedroom, and porch access make up the main floor. Alchemy’s “corncrib” siding (rough sawn, locally sourced wood) is applied vertically on the tower and horizontally on the base and porch. The tower interior is wrapped in local aspen, and what is usually a junk wood: spalted pine. Corrugated, corten steel wraps the main floor, providing additional texture and delineation between boxes.Save this picture!© Geoffrey WarnerProject gallerySee allShow lessUBC Quantum Matter Institute / PUBLIC Architecture + CommunicationSelected ProjectsStudio JCW Proposes Big Shelf for Park AvenueArchitecture News Share Cumberland weeHouse / Alchemy ArchitectsSave this projectSaveCumberland weeHouse / Alchemy ArchitectsSave this picture!© Geoffrey Warner+ 15Curated by Fernanda Castro Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/900356/cumberland-weehouse-alchemy-architects Clipboard CopyHouses•Cumberland, United States 2016 Architects: Alchemy Architects Area Area of this architecture project Photographs Projects Cumberland weeHouse / Alchemy Architects “COPY” Area:  2400 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Tags